Написати нам Telegram
Написати нам Viber
Написати нам WhatsApp
5 секретів відчинення вікна

Вибираєте вікно? У Вас не працю­ють Ваші пластикові вікна? - Згадайте про фурнітуру.

Всі знають, що профіль та скло­пакет забезпечують тепло та комфорт. Од­нак, тільки з належною фурнітурою вікно буде герметичне та зручне у користуванні. Віконна фурнітура – це ручка, мікроліфт, ножиці відкиду, завіси, зами­каючі цапфи, відповідні планки та ін.

Можливо, для Вас це незрозумілі слова, однак ці елементи забезпечують від­криван­ня створки, її фіксацію у певному положенні, на них припадають основні механічні та динамічні навантаження у вікні. Прочитавши цю статтю, Ви діз­нає­тесь, на що звертати увагу при виборі вікон та чому Ваші старі пласти­кові вікна не працюють. Отже, які найважливіші складові у віконній фурнітурі?

Бренд виробника фурнітури

обов'язковий логотип виробника фурнітури

Лідерами на ринку фурнітури є виробники із Німеччини та Австрії. Такі виробники, як GU, Siegenia-Aubi, Maco та ін. вже десятиліттями удосконалюють всі елементи фурнітури для досягнення найкращих функціональних властивос­тей. Оригінальна фурнітура лише та, на якій розміщені логотипи виробника. Логотипи розміщуються на видимих боках фурнітури.

Антикорозійне покриття

Високий рівень захисту від корозії завдяки спеціальному запатентованому покриттю FerGUard * silber, фурнітура зберігає свої високі споживчі властивості навіть у важких умовах експлуатації при високай концентрації вологості і солі в повітрі.

Стоп неякісне вікно: корозія

Якщо захисне покриття на фурнітурі відсутнє або не прово­диться її профілак­тичне обслуговування, з'являється коро­зія. Наслідком її появи є важкий хід фурнітури або неможливість від­чинити вікно, поганий естетичний вигляд.

корозія небрендової фурнітури

Для запобігання виникнення корозії необхідно:

- ретельно підбирати бренд вироб­ника фурнітури, який має сертифікат на випробування у соляному розчині, як міні­мум, 400 год;

- для профілактики 1 раз на рік зма­щу­вати рухомі елементи фурнітури.

При виникненні корозії фурнітуру необхідно замінити.

Гарантія не менше 10 000 циклів відчинення

Фурнітуру перевіряють на тривалість користування – робот відчиняє та зачиняє вікно 20 000 разів. Тому більшість виробників надають гарантію на 15 000 відчинень. Вважається, що вікно відчиняєть­ся та зачиняється 2 рази на день, тобто фурнітура повинна служити 20 років.

Надійні механізми

У фурнітурі використовують меха­­ні­зми, що поєднують різні мате­ріа­ли: сплави металів, полікарбонат, скло­волокно. Це робить фурнітуру більш зносостійкою, відповідно вікно служи­тиме довше.

фурнітура GU, пластиковий запобіжник

Правильно розраховане навантаження на фурнітуру

Менеджер, визначаючи вартість Вашого вікна, підбирає фурнітуру, яка розрахована на різну вагу стулки. При неправильному підборі – створка буде постійно «просідати», а з часом вікно зачинити буде неможливо.

Дата: 02.09.2021